Första träffen

Förväntansfulla och lite nervösa samlades vi i Digidelicenter som vi fått låna av Kulturmagasinet: Hur många kvinnor skulle komma? Skulle det komma några alls?

Vi hade någon dag tidigare gjort ett pressutskick till lokala tidningar, Radio och TV-kanaler och fått veta att både tidning och TV skulle komma. Pinsamt om ingen kvinna kommer då. 

Strax före utsatt tid kom det in några kvinnor som vi hänvisade till soffan, vi som anordnade träffen utbytte några blickar och log mot varandra, lättade över att det kommit några deltagare. Sedan fortsatte soffan att fyllas på, stolar fick lyftas fram och bord fick flyttas på för att alla skulle få plats. Totalt var vi 27 personer den kvällen.

Vi började med att informera lite kort om SIA och att skriva namnlappar. För att bryta isen så hade vi förberett en lek som gick ut på att alla drog en varsin lapp med en symbol på. Därefter skulle man, genom att presentera sig och berätta vilken symbol man hade, hitta sin partner. ICA Esplanad hade sponsrat oss med kanelbullar, saft och te så när man hittat sin partner så väntade en klassisk svensk fika. 

Vi fortsatte kvällen med att prata i de mindre grupper som hade bildats under fikat. Ett syfte med diskussionerna var att ta reda på vilka aktiviteter kvinnorna var intresserade av vid kommande träffar. Utöver det hann vi såklart med att prata om massa annat också. Hur länge hade man varit i sverige? Vad gjorde man på sin fritid? Hade man barn? Jobb? Vad gillar man för mat? etc.

När vi lämnat lokalen och stod ute i mörkret och sammanfattade kvällen var vi alla eniga om att det blivit succé. Det kom fler personer än vad vi hade vågat hoppats på och alla verkade nöjda och förväntansfulla inför framtida träffar. Vi kände alla att detta var starten på något bra!